MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Természettudományos Muzeológusok 39. Találkozója - 2. körlevél, regisztráció, jelentkezés

Természettudományos Muzeológusok 39. Találkozója - 2. körlevél, regisztráció, jelentkezés

Közzétette: Mecsnóber Melinda 2022. 07. 07. Olvasottság:1658

Kedves Tagság és kedves Érdeklődők! Itt találják a Magyar Természettudományos Muzeológusok 39. Találkozójának részletes programját és részvételi lehetőségeit. Azoknak is érdekes lehet, akik a teljes programra nem terveznek eljönni, de esetleg a 0., ingyenes budapesti napon szívesen részt vennének. Üdvözlettel: Mecsnóber Melinda Magyar Biológiai Társaság

_Muzeum logo - M - Z.jpg

Tisztelt Érdeklődők!

Köszönjük az előzetes jelentkezéseket a Magyar Természettudományos Muzeológusok 39. Találkozójára, amelyet 2022. szeptember 6-9. között tartunk! Ezúton küldjük a rendezvénnyel kapcsolat tudnivalókat és a jelentkezési lapot.

A 2022. év központi témája, hogy hogyan segíthetnek a természettudományi múzeumok, természetrajzi gyűjtemények Földünk aktuális környezeti problémáinak megértésében, a környezettudatosság elmélyítésében, egy élhető bolygó létrejöttében, a földi ökoszisztémák és a biodiverzitás megőrzésében.

Az idei évben a központi téma társadalmi jelentősége és aktualitása miatt egy 0. konferencianapot is szervezünk 2022. szeptember 6-án kedden, amelyen a fenntartói nézőpont jelenik meg: hogyan látja a fenntartó (a természetvédelemért és a környezetügyért felelős szaktárcák) a természettudományi közgyűjtemények szerepét, feladatait, felelősségét, milyen irányokat, együttműködési és fejlődési lehetőségeket lát, hogyan tudja támogatni feladatai ellátásában a közgyűjteményeket.

Szeptember 7-én szerdán Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeum épületében konferenciával (Ludovika tér 2-6.), szeptember 8-9-én Zircen, az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában szakmai programokkal és kirándulásokkal folytatódik a Találkozó. A konferencia részletes programját csatoltan küldjük.

A budapesti programokon való részvétel ingyenes, szállást azonban nem tudunk biztosítani (regisztráció a budapesti programokra: https://forms.gle/hx3TpmdGx7YedkXp7)

A zirci programokon való részvétel díja 20 000 Ft (regisztráció a zirci programokra: https://forms.gle/EVvhbDVqF9brUHAy9)

Kérjük, részvételi szándékukat 2022. július 31-ig jelezzék a linkeken található jelentkezési lapok kitöltésével!

A részvételi díjat kérjük legkésőbb 2022. augusztus 20-ig elutalni a Magyar Természettudományi Múzeum Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01425138-00000000 számlaszámára. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni „Muzeológusok39” valamint a résztvevő nevét! A befizetésről a számlát a regisztráció alkalmával fogjuk átadni.

A találkozás reményében, üdvözlettel:

                                                                         Bernert Zsolt
                                                                          főigazgató
                                                 Magyar Természettudományi Múzeum

A(z) AKTUÁLIS MBT RENDEZVÉNYEK rovat összes cikke:

Ideart Az oldal 113 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég